Menyer

Priserna är preliminära och kan komma att justeras beroende på råvarupriser och tillgång.

Tilltugg till mingel

Enkelt och gott
Rotfruktschips, nötter, oliver, minisalami

Tilltugg (rekommeneras 2 – 3 per person)
Västerbottenoströra i liten rågkopp
Snitt med skagenröra
Canapé med skagen
Laxröra i endiveblad
Smördegsrulle med ost, tapenad, soltorkad tomat eller ädelost
Miniwraps med prosciutto, basilikakräm, pinjenötter och ruccola
Canapé med laxrulle, färskost och gräslök
Canapé med Brie och päron- och fikonkompott på kavring

Lättsaltade potatischips med smetana, rödlök och sikrom

Förrätter

Plockbuffé på bordet (sharing), välj 4 rätter 
Skagenröra på fröknäcke
Röra på rökt lax och gräslök serverad med rågbröd
Mjukbakad morot med fetaost, rostade pumpafrön och ärtskott
Krämig burrata med marinerade tomater
Gulbetor med smulad gräddädel, blomsterhonung och rostade pumpakärnor
Ärtpesto med lax och ärtskott, toppat med syrlig sirap
Bresaola med olivolja, balsamico, hyvlad parmesan, pinjenötter och ruccola

(ingår fyra rätter samt foccacia med olivolja och flingsalt)

Förrätter
Ugnsbakade betor på jungfrusallad med smulad gräddädel, blomsterhonung och rostade pumpakärnor
Krämig burrata med marinerade tomater och bröd
Mjukbakad morot med fetaost, rostade pumpafrön, ärtskott och bröd
Bresaola med olivolja, balsamico, hyvlad parmesan, pinjenötter och ruccola
Toast Skagen
Laxcarpaccio (på rökt lax) serverad med citrussallad och honungsvinägrett och bröd
Råbiff (nötkött) med picklad schalottenlök, potatischips, friterad kapris och en klick citronmajonäs

Säsongens soppa (serveras varm i kopp) med tillbehör.

Varmrätter

Ugnsbakad röding toppad med citrongurka serverad med vitvinssås, potatis och säsongens grönsaker

Dubbelmarinerad oxfilé (serveras kall) med örtdressing serverat med krämig potatisgratäng smaksatt med parmesan samt tomat- och sockerärtssallad

Helstekt kalvytterfilé med säsongens sås, grillade grönsaker och dusschessetoppar smaksatta med Västerbottenost
Dagspris

Citron- och persiljemarinerad fläskfilé (kall i tunna skivor) serverad med len paprikasås, rostad potatis samt vitlöksdoftande blomkål

Ugnsbakad laxfilé serverad med örtslungad potatis, citron- och fetaostcrème och liten sallad

Rimmad kycklingfilé med örtsås och rödbetsskott serverat med timjanrostad potatis samt persiljeslungade grönsaker

Ugnsbakade gulbetor serverade med ärtpuré, getost och rostad mandel
Pris: 215 kr

Helbakad rotselleri serverad med skogssvampsås, timjanrostad potatis samt flerfärgad tomat- och ruccolasallad

Vegetariskt alternativ när fisk- eller kötträtt serveras brukar anpassas efter tillbehören.
Vi strävar efter att den vegetariska rätten skall se ut och smaka så likt den huvudsakliga rätten som möjligt.

Bufféer

Vårbuffé
Skagenröra på knäcke
Kavringssnitt med Västerbottenoströra
Kyckling brässerad i vitt vin och smaksatt med citron och rosmarin
Dillbakad laxsida med syrade rädosor
Kall örtkräm
Vegetarisk caesarsallad med vitlökskrutonger
Stompad potatis med silverlök och persilja
Sallad med haricot verts och grillad broccoli
Prästost och Brie med säsongens kompott
Bröd

Orientaliska smaker
Harissakryddat kycklingbröst
Persilje- och vitlöksmarinerad bakad laxfilé
Krispig taboule med grönkål
Stompad potatis med rödlök, olivolja och örter
Vispad fetaostkräm med smetana, citron och basilika
Hummus
Tomat- och bönsallad med örter och balsamico
Grönsallad med säsongens grönsaker och honungsvinägrett
Manchego och Cambozola med fikonmarmelad och kex
Bröd

Sjöhusets buffé
Minipizza med västerbottenost, svamp och lök
Laxröra på rökt lax i liten kopp med tunt knäcke
Dubbelmarinerad fläskfilé med persilja och vitlök
Chimichurri
Pärlscouscoussallad med soltorkad tomat
Sallad med gröna grönsaker, vitlökskrutonger och honungsvinägrette
Bröd och olivolja

Italiensk buffé
Minipizza med säsongens grönsaker
Crostini med smaksatt färskost toppad med persika, honung, basilika och mandel
Pestomarinerad risonisallad med säsongens grönsaker
Kallskuren kycklingfilé med citron, vitlök och timjan
Marinerad pastrami med olivolja, soltorkad tomat och fetaost
Bönsallad med tomater och örter
Olivtapenad samt feta- och ricottaröra
Bröd och grissini
Gorgonzola Dolce och Taleggio med fikonmarmelad

Medelhavsbuffé
Miniwrap med prosciutto, basilikakräm och ruccola
Stora gröna oliver marinerade med vitlök och örter
Tunn parmesanpaj med bladspenat toppad med charkuterier
Caesarsallad (vegetarisk) med vitlökskrutonger
Olivoljeslungad gnocchi med salvia
Persilje- och citronmarinerat kycklingbröst, tunt skivat
Melonklyftor
Kronärtskockskräm med citron och rosmarin
Crostini och foccacia, olivolja och flingsalt

Liten buffé
Marinerad, kallskuren rostbiff/pastrami
Grön örtsås
Krämig potatissallad med limeyoghurt, rosépeppar och rödlök
Tunn frasig paj med spenat och fetaost
Sallad med hyvlade betor och vinägrette
Pris: 265 kr

GRILLBUFFÉ
På grillen
Picanha ”chili”
Kycklingfilé ”sesam”
Tillbehör
2 såser (beroende på val av potatis)
Potatis- och rotfruktsgratäng eller fransk potatissallad med ruccola, karamelliserad rödlök och örter
Sallad med grönsaker och honungsvinägrette
Bröd, olivolja och flingsalt
 (tillkommer kostnad för grill och grillkock)

Orientalisk meze
Örtmarinerade oliver
Baba Ganouch
Muhammara
Mojo Verde
Libabröd
Knäckebröd
Grillat kycklingspett (persilja och vitlök)
Vinbladsdolmar
Små Merquezkorvar (lamm och nötkött)
Tabouli
Libanesisk linssallad
Syrlig yoghurt med honung, kardemumma och krossade pistagenötter

Desserter

Liten cheesecake i glas med blåbär (säsongens bär/kompott) och crunch
Klassisk vaniljpannacotta med bärkompott efter säsong
Vit chokladkräm med drottningkompott, rostad mandelmassa toppad med hackade nötter
Kladdig chokladpuck serverad med säsongens bär och lättvispad grädde

Samtliga menyer ovan är förslag. Råvaror och ingredienser kan komma att ändras beroende på säsong.
Vi reserverar oss för prisjusteringar, men också för tillgång på råvaror beroende på rådande situation.