TILLTUGG TILL MINGEL

Enkelt och gott
Rotfruktschips, kale (grönkålschips) nötter, oliver, minisalami
Pris: 75 kr

Tilltugg (rekommeneras 2 – 3 per person)
Västerbottenoströra i liten rågkopp   25 kr
Kavringsnitt med Västerbottenoströra  30 kr
Snitt med skagenröra   35 kr
Canapé med skagen   40 kr
Laxröra i endiveblad   35 kr
Smördegsrulle med ost, tapenad, soltorkad tomat eller ädelost   30 kr
Parmarulle med gorgonzola och fikon   35 kr
Miniwraps med prosciutto, basilikakräm, pinjenötter och ruccola   30 kr
Canapé med laxrulle, färskost och gräslök   40 kr
Canapé md Brie och päron- och fikonkompott på kavring   30 kr

Lättsaltade potatischips med smetana, rödlök och sikrom   dagspris

 

FÖRRÄTTER

Plockbuffé på bordet (sharing), välj 4 rätter 
Skagenröra på fröknäcke
Röra på rökt lax och gräslök serverad med rågbröd
Mjukbakad morot med fetaost, rostade pumpafrön och ärtskott
Råbiff (nötkött) med picklad schalottenlök, potatischips, friterad kapris och en klick citronmajonnäs
Krämig burrata med marinerade tomater
Gulbetor med smulad gräddädel, blomsterhonung och rostade pumpakärnor
Ärtpesto med lax och ärtskott, toppat med syrlig sirap
Bresaola med olivolja, balsamico, hyvlad parmesan, pinjenötter och ruccola

Pris: 285 kr (ingår fyra rätter samt foccacia med olivolja och flingsalt)

Förrätter
Ugnsbakade betor på jungfrusallad med smulad gräddädel, blomsterhonung och rostade pumpakärnor, 110 kr
Krämig burrata med marinerade tomater och bröd, 120 kr
Mjukbakad morot med fetaost, rostade pumpafrön, ärtskott och bröd, 110 kr
Bresaola med olivolja, balsamico, hyvlad parmesan, pinjenötter och ruccola, 120 kr
Toast Skagen, 125 kr
Laxcarpaccio serverad med citrussallad och honungsvinägrett och bröd, 125 kr
Råbiff (nötkött) med picklad schalottenlök, potatischips, friterad kapris och en klick citronmajonnäs, 145 kr

Säsongens soppa (serveras varm i kopp) med tillbehör.
Kontakta oss för förslag.

 

VARMRÄTTER

Ugnsbakad röding toppad med citrongurka serverad med vitvinssås, potatis och säsongens grönsaker
Pris: 335 kr

Dubbelmarinerad oxfilé (serveras kall) med örtdressing serverat med krämig potatisgratäng smaksatt med parmesan samt tomat- och sockerärtssallad
Pris: 335 kr

Helstekt kalvytterfilé med säsongens sås, grillade grönsaker och dusschessetoppar smaksatta med Västerbottenost
Pris: 325 kr

Örtmarinerad hjortytterfilé i tunna skivor (serveras kall) serverat med blomkålspuré och picklat äpple (säsong)
Pris: 335 kr

Citronmarinerad fläskfilé (kall i tunna skivor) serverad med len paprikasås, rostad potatis samt vitlöksdoftande blomkål
Pris: 305 kr

Avokadotoppad lugnsbakad laxfilé serverad med couscoussallad med russin samt grillad aubergine med fetaost
Pris: 295 kr

Rimmad kycklingfilé med örtsås och rödbetsskott serverat med timjanrostad potatis samt persiljeslungade grönsaker
Pris: 275 kr

Ugnsbakade rödbetor serverat med rotselleripuré, getost och rostad mandel
Pris: 215 kr

Helbakad rotselleri serverad med skogssvampsås, tomjanrostad potatis samt flerfärgad tomat- och ruccolasallad
Pris: 215 kr

Säsongens vegetariska tallrik med exempelvis betor, potatis, quinoa och fetaost
Pris: 195 kr

Vegetariskt alternativ när fisk- eller kötträtt serveras brukar anpassas efter tillbehören.
Vi strävar efter att den vegetariska rätten skall se ut och smaka så likt den huvudsakliga rätten som möjligt.

 

BUFFÉER

Medelhavskänsla
Harissakryddat kycklingbröst
Persilje- och vitlöksmarinerad bakad laxfilé
Krispig taboule med grönkål
Stompad potatis med rödlök, olivolja och örter
Vispad fetaostkräm med smetana, citron och basilika
Krämig rödbetshummus
Tomatsallad med grillad haloumi och balsamico
Grönsallad med säsongens grönsaker och honungsvinägrette
Manchego och Cambozola med fikonmarmelad och kex
Bröd
Pris: 325 kr

Tapas
Marinerade oliver med vitlök och persilja
Cruditéer med basilika- och parmesankräm i glas
Pinchos med lufttorkad skinka, Philadelphiaost och sotad persika
Het gazpacho med krutonger
Chilimarinerade räkor med gemsallad samt lime- och mangosalsa i litet glas
Papas Arrugadas (skrynkliga potatisar) med mojo rojo
Strimlad picanha med chimichurri serverad i liten kopp
Pris: 375 kr

Orientalisk meze
Örtmarinerade oliver
Baba Ganouch
Muhammara
Mojo Verde
Libabröd
Knäckebröd
Grillat kycklingspett (persilja och vitlök)
Vinbladsdolmar
Små Merquezkorvar (lamm och nötkött)
Tabouli
Libanesisk linssallad
Syrlig yoghurt med honung, kardemumma och krossade pistagenötter
Pris: 370 kr

Sensommarbuffé
Grillad flankstek, tunt skivad
Chimichurri
Varmrökt laxfilé
Pärlscouscoussallad med soltorkad tomat
Paj med västerbottenost och skogssvamp
Sallad med gröna grönsaker, vitlökskrutonger och honungsvinägrette
Bröd
Pris: 295 kr

Liten buffé
Marinerad, kallskuren rostbiff/pastrami
Grön örtsås
Krämig potatissallad med limeyoghurt, rosépeppar och rödlök
Tunn frasig paj med spenat och fetaost
Sallad med hyvlade betor och vinägrette
Pris: 265 kr

Italienska smaker
Miniwrap med prosciutto, basilikakräm och ruccola
Stora gröna oliver marinerade med vitlök och örter
Tunn parmesanpaj med bladspenat toppad med charkuterier
Caesarsallad (vegetarisk) med vitlökskrutonger
Olivoljeslungad gnocchi med salvia
Persilje- och citronmarinerat kycklingbröst, tunt skivat
Melonklyftor
Kronärtskockskräm med citron och rosmarin
Crostini och foccacia, olivolja och flingsalt
Pris: 295 kr

Sju små rätter (bordsbuffé)
Skogssvampsoppa i kopp med örtolja (efter säsong)
Liten Västerbottenostpaj toppad med romkräm
Grillad grön sparris med soltorkad tomatvinägrette och hyvlad pecorino
Fishtacos med mango- och avocadosallad
Carpaccio på bresaola med parmesan, strimlad selleri, ruccola och rostade pinjenötter
Citronmousse på liten sked
Kladdig chokladpuck serverad med bär och lättvispad grädde
Pris: 495 kr

Italiensk buffé
Minipizza med säsongens grönsaker
Italienska charkuterier och tillbehör
Krämig risonisallad med caesardressing och säsongens grönsaker
Kallskuren kycklingfilé med citron, vitlök och timjan
Ugsngrillad kalvytterfilé i tunna skivor med soltorkad tomat och kapris
Bönsallad med tomater och örter
Olivtapenad samt feta- och ricottaröra
Bröd och grissini
orgonzola Dolce och Taleggio med fikonmarmelad
Pris: 425 kr

Kyckling och lax
Citron- och örtmarinerat kycklingbröst i tunna skivor
Bakad laxsida med chili och örter
Tzatziki
Soltorkad tomatvinägrette
Vitlöksdoftande grönsaker med timjan
Pastasallad med basilikaolja, krispiga grönsaker och rödlök
Blomkål- och broccolismul med persilja, tomat och lök
grönsallad med Dijondressing
Prästost och Brie med kompott
Bröd
Pris: 315 kr

Kallskuret med varma inslag
Kalröt lax i liten kopp med krämig ägg- och sellerisallad
Nötpastrami med örter
Rökt kalkonbröst med grillad paprika
Krämig potatisgratäng med västerbottenost (varm)
Vitlöksgrillade grönsaker med örter
Fetaostkräm
Färgglad tomatsallad med gräslök
Grönsallad
Brietårta med rostade nötter och plommonkompott
Bröd
Pris: 305 kr

GRILLBUFFÉ
På grillen
Picanha ”chili”
Kycklingfilé ”sessam”
Tillbehör
2 såser (beroende på val av potatis)
Potatis- och rotfruktsgratäng eller fransk potatissallad med ruccola, karamelliserad rödlök och örter
Sallad med grönsaker och honungsvinägrette
Bröd, olivolja och flingsalt
Pris: 255 kr (tillkommer kostnad för grill och grillkock)

 

DESSERTER
Liten cheesecake i glas med blåbär (säsongens bär/kompott) och crunch, Pris: 75 kr
Klassisk vaniljpannacotta med bärkompott efter säsong, Pris: 80 kr
Vit chokladkräm med drottningkompott, rostad mandelmassa toppad med hackade nötter, Pris: 85 kr
Citronmousse i liten kopp serverad med liten brownie och citrussallad, Pris: 105 kr
Kladdig chokladpuck serverad med säsongens bär och lättvispad grädde, Pris: 105 kr

Samtliga menyer ovan är förslag. Råvaror och ingredienser kan komma att ändras beroende på säsong.
Vi reserverar oss för prisjusteringar, men också för tillgång på råvaror beroende på rådande situation i Europa.